У Запорізькій обласній військовій адміністрації планують створити управління з питань мобілізації та допомоги ветеранам | Новини Запоріжжя

У Запорізькій обласній військовій адміністрації найближчим часом створять структурний підрозділ, який буде займатися напрямками допомоги військовослужбовцям та їхнім родинам.

Про це під час пресконференції 7 лютого розповів голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Відповідаючи на питання про процеси мобілізації, очільник області сказав, що влада має шукати шляхи заохочення для вступу до Збройних сил України.

«Це також один з напрямків, над яким зараз будемо працювати. Ми наразі вивчаємо найкращі практики, які є в нашій державі. [Деякі громади] видають матеріальну допомогу тим, хто погодився йти добровольцем або отримав повістку, [інші громади] дають матеріальне забезпечення на перші місяці до вступу у ЗСУ, поки триває навчання, також надають матеріальну допомогу сім’ї», – поділився Іван Федоров.

За словами голови області, необхідно створити службу сервісу для військовослужбовців, яка передбачатиме комплексу підтримку.

«Ми маємо ідентифікувати абсолютно кожного військового з Запорізької області, хто сьогодні перебуває у війську. Ми маємо дізнатися про його потреби: у нас є ресурс, щоб допомогти йому, чим необхідно. Ми маємо допомогти в частині лікування, якщо є така потреба. Ми маємо допомогти з реабілітацією, якщо є потреба в реабілітації. Ми маємо допомогти пройти бюрократію, якщо людина демобілізувалася. Ми маємо спростити шлях для всіх родичів у разі, якщо людина загинула на фронті, – розповів Федоров. – Лише після такої турботи і коли ми всі зрозуміємо, що людина, яка сьогодні захищає нас на лінії фронту, це справжній герой, тоді нам значно легше буде проводити мобілізацію. Наш обов’язок повернутися до військовослужбовців обличчям».

Підсумовуючи, голова Запорізької ОВА розповів, що у найближчий місяць в обласній адміністрації з’являться управління, яке буде займатися усіма напрямками підтримки військовослужбовців.

«Питання настільки наелектризоване»: голова ЗОВА Іван Федоров розповів про перспективи створення Запорізької міської військової адміністрації

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя