У Запоріжжі судитимуть чоловіка, який допомагав ухилянтам з оформленням фіктивної інвалідності, — ФОТО | Новини Запоріжжя

До суду направили обвинувальний акт відносно керівника однієї із місцевих громадських організацій. За даними слідства, 58-річний чоловік за 5 тисяч доларів США обіцяв вирішити для чоловіка призовного віку питання про непридатність до військової служби. Його затримали на «гарячому» під час отримання частини грошей.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Правоохоронці встановили, що запоріжанин запевнив військовозобов’язаного чоловіка у тому, що у період дії воєнного стану неможливо отримати інвалідність законним шляхом — тільки через хабар.

Він став вимагати від чоловіка гроші за вирішення питання щодо лікування «клієнта» без відповідних на те показань з працівниками медзакладу. Надалі це мало стати підставою оформлення фіктивних документів для отримання групи інвалідності та виключення з військового обліку. Як повідомляє Запорізька обласна прокуратура, ділок є колишнім воєнкомом.

10 серпня 2023 року поліцейські задокументували факт отримання чоловіком 10 тисяч гривень, а 28 вересня його затримали під час отримання ще 10 тисяч гривень.

Цього ж дня слідчі повідомили йому про підозру у зловживанні впливом. Його відправили під домашеній арешт. На майно ділка на суму 14 мільйонів гривень наклали арешт.

27 лютого слідчі скерували до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Окупанти завдали по Запорізькій області 200 ударів за добу: загинув чоловік, поранено жінку, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя