У Запоріжжі продовжують відновлювати 4 зруйновані внаслідок обстрілу багатоквартирні будинки: які роботи виконано, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі продовжують відновлювати зруйновані внаслідок ворожих обстрілів будинки. У багатоповерховому будинку на вулиці Сталеварів, 16, куди вранці 6 жовтня 2022 року ворог вгатив ракетою С-300, вже збудовано стіни зруйнованого під’їзду та внутрішні квартирні перегородки.

Про це повідомляє Анатолій Куртєв, виконуючий обов’язки міського голови.

У під’їзді будинку, що відновлюється, встановлені вікна і накрита гідробар’єром покрівля. У підвалі, де облаштують укриття, продовжуються штукатурні роботи.

З понеділка, 15 січня, підрядник планує розпочати монтаж мереж каналізації, електро- та водопостачання, а також почне облаштовувати вхід у відновленому під’їзді та укладати металочерепицю.

У будинку на вулиці Зестафонська, 10 відновлення будинку практично завершено.

«Зруйновані квартири – відновлені, будівля підключена до системи опалення та водопостачання, найближчим часом до будинку повернеться газ. Укріплено фасади, виконано повний комплекс відновлювальних робіт із застосуванням сучасних енергозберігаючих матеріалів», — повідомляє Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації.

За словами Анатолія Куртєва, зараз підрядник працює над усуненням невеликих зауважень, які власники квартир відбудованого під’їзду висловили під час огляду. Наступного тижня також продовжать облаштування входів у під’їзди.

Щодо триповерхового багатоквартирного будинку по вулиці Кияшка, 22, то тут тривають відновлювальні роботи: у квартирах та під’їздах виконуються штукатурні та шпаклювальні роботи, завершується заміна мереж водопостачання. Незабаром підрядник розпочне заміну каналізаційних випусків.

«На вулиці Кияшка, 22 роботи просуваються повільно. Майже за два місяці після останнього мого візиту облаштування квартир досі не завершено, — написав Юрій Малашко. — Підрядники зазначали, що мешканці зможуть повернутися до своїх домівок у лютому, тепер говорять про травень. Доручив прискорити роботи».

У будинку № 151 на проспекті Соборному ведуться внутрішні роботи у квартирах відбудованого під’їзду. Триває встановлення архітектурних елементів та реконструкція фасаду.

Ворог вдарив із РСЗВ «Град» по Оріхову: наслідки ворожих обстрілів регіону, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя