У Запоріжжі продовжують відновлення зруйнованого російською ракетою будинку на Сталеварів: що вже зробили, – ФОТО | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі будівельники продовжують відновлення зруйнованого російською ракетою будинку по вулиці Сталеварів.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

Нагадаємо, кутовий під’їзд багатоповерхівки 6 жовтня зруйнувала ракета ворожого зенітно-ракетного комплексу С-300.

Як розповів на будівельному майдачнику в.о. мера Анатолій Куртєв, наразі вже завершені бетонні роботи у підвалі. Найближчим часом планується бетонування плити перекриття між підвалом і першим поверхом. Після завершення цих складних робіт відновлення поверхів будівлі відбуватиметься швидше (як у будинку на проспекті Соборному, де за актуальними даними вже розпочали зводити другий поверх)

Паралельно будівельники демонтують старий дах, готуються до облаштування нової утепленої покрівлі з металочерепиці.

Наступного тижня підрядник розпочне ще один етап будівельних робіт – повний ремонт усіх 9 квартир вцілілих під’їздів, включно з заміною вікон та оновленням балконів. Також розпочинається утеплення фасаду.

Завдання підрядника на цей рік – відбудувати конструкції третього під’їзду на початок зими, замінити покрівлю та підключити комунікації. Це дозволить у 2024 році перейти до внутрішніх робіт.

Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України у Запоріжжі частково зруйновано 11 багатоповерхових будинків. На сьогодні кошти на відновлення всіх постраждалих будинків знайдено. Наразі активно ведуться відновлювальні роботи у чотирьох із них.

У Запоріжжі оголосили тендер на ремонт зруйнованої росіянами багатоповерхівки: виділяють 45 млн гривень

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя