У Запоріжжі почали відновлювати ще дві багатоповерхівки, які постраждали від ворожих ударів | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі стартували роботи з відновлення багатоповерхівок на вулицях Кам’яногірська, 6 і Запорізька, 2-А. У будівлях після влучення російських ракет найбільше постраждали перші під’їзди. Наразі проходить демонтаж пошкоджених конструкцій, закупівля будівельних матеріалів, тимчасове підключення до інженерних мереж.

Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

У п’ятиповерховому будинку на Кам’яногірській будівельники проводять демонтажні роботи та розбирають пошкоджені конструкції у квартирах першого під’їзду. Тут необхідно відновити та посилити несучі конструкції, зробити ремонт пошкоджених квартир, утеплити фасад та відремонтувати дах.

У дев’ятиповерхівці на вулиці Запорізька почалися підготовчі роботи до демонтажу конструкцій 1-го під’їзду. У будинку необхідно розібрати пошкоджені конструкції, провести роботи з відновлення під’їзду, ремонтувати сходові клітини, шахти ліфта, квартири, покрівлю. Також потрібно утеплити фасад та провести благоустрій прибудинкової території.

Водночас продовжуються організаційно-підготовчі роботи. Зокрема, закупівля будівельних матеріалів, тимчасове підключення до інженерних мереж електро та водопостачання. Вирішується питання відселення мешканців та звільнення квартир від меблів.

Також продовжуються роботи з відновлення інших житлових будинків:

вул. Незалежної України, 67 — майже завершили демонтаж залізобетонних плит перекриття, стінових блоків та конструкцій балконів. Тривають демонтажні роботи у квартирах 1-го під’їзду та роботи із вивезення будівельного сміття;

вул. Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3 — тривають роботи з демонтажу конструкцій плит перекриття та цегляних стін. Розпочали демонтажні та оздоблювальні роботи у квартирах 1-го та 3-го під’їздів. Встановили тимчасове огородження будівельного майданчика. Організували тимчасові переходи для пішоходів. Також продовжуються організаційно-підготовчі роботи;

вул. Миру, 14 — завершили демонтажні роботи у квартирах 4-го під’їзду. Продовжують роботи з посилення несучих конструкцій 4-го під’їзду, з влаштування конструкцій міжкімнатних перегородок. Розпочали демонтажні роботи у квартирах 3-го під’їзду. Продовжують закупівлю будівельних матеріалів;

вул. Запорізька 2-Б — тривають організаційно-підготовчі роботи. Тут необхідно виконати демонтаж і відновлення несучих конструкцій та інженерних мереж, ремонт квартир й сходових клітин. Також засклять вікна і балкони в сусідніх підʼїздах.

Загалом у Запоріжжя Агентство відновлення працює на шістьох об’єктах. У всіх багатоквартирних будинках виконують капітальний ремонт. Фінансування об’єктів здійснюється коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Запоріжці чули вибухи: збили розвідувальний безпілотник

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя