У Запоріжжі перекрили рух проспектом: є загроза руйнування будинку, який постраждав від ракетного удару | Новини Запоріжжя

Сьогодні, 27 жовтня, з 17:00 години рух по проспекту Соборному, від вулиці Амосова до вулиці Дніпровської, буде перекрито.

Про це повідомляють у Запорізькій міській раді.

Наразі існує загроза руйнації фасадної стіни у багатоповерховому будинку на проспекті Соборному, 44. Минулого тижня під час нічної масованої атаки в цей будинок російські військові поцілили ракетою С-300. Загинули 5 мирних мешканців.

«Наразі призупинені роботи з консервації будинку та ремонту покрівлі. Фахівці розпочнуть стабілізаційні роботи: розбір частини фасадної стіни, яка може обвалитися», — повідомляють у міській раді.

Після завершення стабілізаційних робіт рух транспорту по проспекту буде відновлено.

Доповнено о 17:13:

Як повідомили у Патрульній поліції Запорізької області, рух проспектом Соборним перекрито від перехрестя з вулицею Дніпровською до перехрестя з вулицею Поштовою.

Об’їзд вказаної ділянки здійснюється Прибережною автомагістраллю та вулицею Святого Миколая.

Рух вулицею Тургенєва, Троїцькою та Дніпровською дозволяється без заїзду на проспект Соборний.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», вночі 18 жовтня ворог завдав 6 ракетних ударів по Запоріжжю. Одна ворожа ракета вдарила у п’ятиповерховий будинок. Вранці 18 жовтня рятувальники повідомляли, що є загроза обвалення конструкцій цього будинку. Рятувальники разом із міською аварійно-рятувальною службою розбирали аварійні конструкції.

Пошукова операція тривала понад 20 годин. Внаслідок ракетного удару загинуло п’ятеро, ще стільки ж людей отримали травми.

Також, внаслідок нічної масованої атаки Запоріжжя пошкоджено філіал української компанії з виробництва текстилю, а також постраждав собор. Ворожим обстрілом зруйнована спортивна база «Динамо». Ще дві ракети С-300 вдарили по території промислових об’єктів, ще одна – приватному домоволодінню. Внаслідок ворожого обстрілу постраждали десятки багатоповерхових та приватних будинків, а також навчальні та медичні заклади.

У Запоріжжі планують відбудувати багатоповерхівку на проспекті Соборному, яку минулого тижня зруйнувала російська ракета.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя