У державній зраді звинувачують народного депутата з Бердянська від «ОПЗЖ» | Новини Запоріжжя

Депутат кількох скликань від забороненої в Україні політичної партії «Опозиційна платформа – за життя» у перший день повномасштабного вторгнення виїхав з Києва до окупованого Бердянська, щоб зберегти власних статків та підприємства. Фігурант справи добровільно почав співпрацювати з загарбниками.  

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Перебуваючи на окупованій території фігурант зустрічався з представниками держави-агресора, збройних формувань та окупаційною адміністрацією Бердянська. Загарбники навіть надали йому охорону. Підозрюваний також відвідував тимчасово окупований Крим та Росію.

Афілійовані з ним підприємства й наразі надають російським військовим приміщення, забезпечують харчами та паливно-мастильними матеріалами. Місцеві ЗМІ, на які має вплив депутат, транслюють проросійську пропаганду.

Повернувся фігурант справи до неокупованої частини України через комерційні суперечки.

Наразі тривають одночасні обшуки у народного обранця, в його офісах та осіб, через які здійснювалась діяльність на окупованій території.

Народному депутату України повідомлено про підозру в державній зраді, згідно з частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Безпідставно затримує та катує патріотів: колишній правоохоронець із Запорізької області працює на ворога.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя