Все, що лишилось від квартири — картина: внаслідок ракетного удару по Запоріжжю загинуло подружжя | Новини Запоріжжя

Російські військові вкотре вгатили ракетою С-300 по багатоквартирному житловому будинку. Внаслідок ракетного удару 18 жовтня загинули п’ять людей, у тому числі подружжя Клименків. Їхні тіла під завалами будинку рятувальники шукали понад 20 годин. Все, що залишилося від квартири подружжя, — картина, яку можна побачити з вулиці.

Про це розповів Павло, син загиблого подружжя журналістам «Суспільного».

Лілія Клименко працювала у міській лікарні №9 лікаркою-невропатологом неврологічного відділення (поліклініки). Олександр Клименко понад 15 років працював арбітражним керуючим у суді й був головою об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Олександр та Лілія Клименко. Фото зі сторінки Олександри Чорнота

Про те, що ракета С-300 вночі поцілила в будинок батьків хлопець дізнався о 5:00 ранку. Прибувши на місце трагедії, Павло не міг повірити власним очам: російський снаряд поцілив прямісінько у спальню. Все, що лишилося від квартири його батьків — картина, яку можна побачити з вулиці. Її вишив батько хлопця та подарував мамі.

«Вони обидва вишивали бісером. Вишивали дуже багато. Картина, яку можна зараз побачити, вона з бісеру — це Тадж Махал», — каже Павло.

В момент ракетного удару у квартирі також був Юрій Клименко, батько загиблого. В момент удару він спав у сусідній кімнаті й дивом вижив.

«Вони були в одній кімнаті, а я — в іншій. Я почув вибух, дім хитнуло добре, я підхопився, а там — діра, їх немає. Вони як ото були на ліжку… завжди спав на лівому боці, кулак під головою, так я його й опізнав», — каже Юрій Клименко.

Юрій Клименко. Фото: «Суспільне Запоріжжя»

Син загиблого подружжя каже, що його батьки разом прожили понад 30 років. Вони любили подорожувати, збиратися за сімейним столом та разом займалися творчістю.

Олександр та Лілія Клименко. Фото: особистий архів Павла Клименка

Знайомі згадують, що загиблий Олександр завжди вирізнявся активним ставленням до всіх питань, які стосувалися його родини та оточення. Він був головою ОСББ та долучився до вирішення питань, корисних для всіх мешканців будинку і користувачів нежитлових приміщень.

Олександр Клименко. Фото зі сторінки Олександри Чорнота

«Він також був відомий своєю любов’ю до риболовлі. Часто проводив час із вудкою в руках і ділився цим хобі з родиною. Він був людиною, яка цінувала родинні традиції і любов до своїх близьких», — написала в соціальній мережі знайома загиблого Олександра Чорнота.

Олександр та Лілія Клименко. Фото: особистий архів Павла Клименка

Сьогодні, 22 жовтня, відбулось прощання з родиною Клименків.

Ракетний удар по Запоріжжю: пошкоджено філіал української компанії з виробництва текстилю

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя