Ворог везе на окуповані території суддів: кого планують призначити в Запорізькій області | Новини Запоріжжя

На тимчасово окуповані території України російські окупаційні війська планують привезти понад 250 суддів з Росії. Відповідний указ підписав президент країни-агрессорки Володимир Путін.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

«Ми ж розуміє, що будуть робити ці судді — вони будуть присуджувати нашим мешканцям те, чого вони ніколи не робили. Також нелегальна прокуратура розіслала запити по всім старшим по будинках для того, щоб вони надали інформацію хто проживає у квартирах, хто не проживає, хто й коли виїхав, де чиї родичі знаходяться й дав на відповідь три дні. Це вони роблять суто для того, щоб красти наші квартир, знаходити той спротив, який є на тимчасово окупованій території», — зазначив Федоров.

Окупанти почали формувати суди на окупованій частині Запорозької області. Наразі відбувається процес видачі рекомендацій кандидатам в окупаційні «суди» різних інстанцій. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на російську Вищу кваліфікаційну колегію суддів.

До так званого «Запорізького обласного суду», яким керує Володимир Полухін  уродженець Нижегородської області, були рекомендовані семеро суддів. П’ятеро з них – також вихідці з Нижегородської області.

До Запорізької області приїдуть: суддя у відставці Тетяна Богатирьова та Сергій Котяєв з Балахнінського міського суду Нижегородської області. Суддя Ардатовського районного суду Нижегородської області Світлана Міссірова, яка заявила, що її бажання змінити роботу пов’язане з тим, що «хочеться допомогти країні, і водночас це кар’єрне зростання».

Крім того, рекомендації на посади в окупаційному обласному суді отримали Рената Родіна з Дзержинського міського суду Нижегородської області та Ніколай Юртов, суддя Московського районного суду Нижнього Новгорода, суддя Волзького районного суду міста Саратова Нікіта Вдовін і Ірина Куцаєнко, суддя Апанасенківського районного суду Ставропольського краю. 

На суддівські посади в «Мелітопольському міжрайонному суді» Запорізької області претендували відразу троє помічників суддів в РФ: Ольга Кисельова, Марина Кочконян і Вадим Петренко. 

Суддею «Запорізького гарнізонного військового суду» хоче стати Ідріс Ісраїлов, суддя гарнізонного військового суду в Ростову-на-Дону.

Також російська Вища кваліфікаційна колегія суддів надала рекомендацію Андрію Манаєву, який зараз працює помічником судді. 

Завтра, 23 серпня, російська Вища кваліфікаційна колегія розгляне чергових кандидатів, які просять рекомендувати їх на керівні посади у судах на окупованих територіях.

Влаштовують перевірки і знущаються з людей: у Запорізьку область завезли новий підрозділ окупантів

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя