Ворог обстріляв з РСЗВ «Град» село у Запорізькій області: є жертви, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Щодня ворог завдає десятки ударів по Запорізькій області. Вчора, 2 січня, військові російської армії били по регіону з артилерії, авіації, реактивних систем залпового вогню, атакував безпілотниками. Усього вони завдали 134 удари. Внаслідок ворожих обстрілів є постраждалі та загиблі серед мирного населення.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Двома керованими авіаційними бомбами ворог завдав ударів по Оріхову. Зруйновано багатоповерхові будинки та пошкоджено прилеглі. У момент авіаційної атаки у під’їзді одного з будинків перебувала 75-річна місцева мешканка. Жінка отримала травми голови. Правоохоронці надали їй невідкладну медичну допомогу та доправили до лікарні.

Степногірськ та Василівський район ворог також накрив вогнем. Село Плавні ворог обстріляв із реактивної системи залпового вогню «Град». Під час цих ударів 53-річний чоловік та 62-річна жінка перебували на перехресті вулиць приватного сектору та не встигли сховатися від вибухів. Вони загинули.

За всіма фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Понад 15 млрд грн збитків завдав ворог екології Запорізької області з початку повномасштабного вторгнення.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя