Виїзд з окупації: скільки зараз коштує евакуюватися з тимчасово окупованої частини Запорізької області | Новини Запоріжжя

Мешканці тимчасово окупованого Мелітополя продовжують евакуюватися з міста. При цьому дорога займає багато часу і коштує недешево.

Про це повідомив Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

З тимчасово окупованих територій люди виїжджають самостійно. Вони можуть евакуюватися через Крим або Мелітополь-Маріуполь-Новоазовськ і далі до Грузії, Латвії, Естонії, Фінляндії, чи до України через піший перехід Колотилівка-Покровське, на кордоні Росії та Сумщини.

За словами посадовця цей шлях довгий і займає щонайменше п’ять днів. Окупанти щоразу його ускладнюють, влаштовуючи фільтрацію.

«Багатьом мешканцям з тимчасово окупованих територій ми допомагаємо — прописуємо маршрути, маючи інформацію від багатьох наших мешканців, через які блок-пости легше переїжджати, через які – складніше. Також тривалий час міжнародні партнери допомагали нам в частині компенсації нашим мешканцям цього шляху, тому що це високовартісний шлях. Він може коштувати до 20-30 тисяч гривень на одну людину. Це виїзд з тимчасово окупованої території, в тому числі і через Сумщину», — зазначив Іван Федоров.  

У Запоріжжі, Києві, Львові та Дніпрі працюють центри допомоги «Саме тут», які надають переселенцям з Мелітопольщини необхідну підтримку.              

Окупанти без пояснень суттєво підвищили проїзд у громадському транспорті Бердянська.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя