Верховна Рада підтримала пропозицію присвоєння Оріхову «Місто-герой України»

Верховна Рада підтримала пропозицію присвоєння Оріхову "Місто-герой України".

Верховна Рада підтримала пропозицію присвоєння Оріхову "Місто-герой України". Фото: instagram.com/media_orekhov

Верховна Рада підтримала депутатський запит народної депутатки Юлії Яцик до Президента України Володимира Зеленського, щодо присвоєння місту Оріхів почесної відзнаки «Місто-герой України». За це рішення проголосували 259 нардепів.

За інформацією народної обраниці, місто Оріхів розташоване поблизу лінії зіткнення і перебуває під постійними обстрілами. Практично всі будівлі у місті пошкоджені або зруйновані, а цивільна інфраструктура практично перестала функціонувати. Місцеві комунальні служби, рятувальники та поліцейські продовжують виконувати свої обов’язки, не зважаючи на постійні атаки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В депутатському запиті до президента Юлія Яцик наголосила, що місто Оріхів продовж півтора року було важливим об’єктом для оборони і стримування ворога в Запорізькій області, а також виконувало стратегічно важливу роль для контрнаступальних операцій.

Присвоєння почесної відзнаки «Місто-герой України» видається Указом президента. Подання щодо присвоєння цієї відзнаки розглядається Кабінетом Міністрів та обласними державними адміністраціями.

У відповіді на депутатський запит до Запорізької обласної військової адміністрації було повідомлено, що подання президенту щодо присвоєння Оріхову та Гуляйполю почесної відзнаки «Місто-герой України» вже надіслано.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя