В Запорізькій області окупанти хочуть посилити «зомбування» дітей | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях російські загарбники продовжують насаджувати дітям проросійські наративи. Окупанти створили багато пропагандистських організацій направлених на знищення української ідентичності.

Про це повідомляє Вікторія Галіціна, очільниця Бердянської міської військової адміністрації.

Днями російський диктатор підписав указ, яким впроваджують у школах зменшення кількості домашньої роботи та контрольних. Окупаційна влада це поясню «балансом» між класною та позакласною роботою.

Водночас на захоплених українських територіях загарбники активно «зомбують» дітей в позакласних пропагандистських організаціях, куди змушують ходити школярів. Вільний від шкільного навчання час дітей змусять приділяти вивченню пропагандистських наративів та викривленої історії, а також військовій підготовці.

«Загарбників не цікавить рівень освіти майбутніх поколінь. Навпаки, вони прагнуть виховати не надто розумних, проте слухняних осіб з радикальними антиукраїнськими настроями. Для цього на території РФ і в тимчасово окупованих населених пунктах масово створюють осередки «руського міра»», — пише посадовиця.

Мілітаризація та пропаганда: що відбувається у навчальних закладах на захопленій частині Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя