В Запорізькій області ліквідували колаборантку, — ЗМІ | Новини Запоріжжя

В суботу, 16 березня, в тимчасово окупованому Бердянську пролунали вибухи на двох так званих виборчих дільницях з різницею в півтори години. Російські пропагандисти заявляли тільки про пошкоджені стіни будівлі. Як з’ясувалось, також була ліквідована одна з колаборанток.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела в українських спецслужбах. 

«За наявною інформацією, травми різного ступеня отримали троє людей, які несли урну з бюлетенями», — повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Крім того, російські ЗМІ з посиланням на Александра Горового, першого заступника голови МВС Росії, повідомили, що на «виборчій дільниці» в гімназії №2 є жертви внаслідок вибуху.

«На жаль, загинула з правом вирішального голосу член виборчої комісії у місті Бердянську», – сказав він. 

«Право вирішального голосу» в комісіях мають голова та заступник. За інформацією окупаційних ресурсів, незаконну дільницю в гімназії №2 очолювала Світлана Глушко  – колишня міліціонерка, яка 2022 року очолила штаб руху «Мы вместе с Россией». 

Колаборантка Світлана Глушко в сюжеті роспропаганди, 17.08.2023.

У грудні минулого року Жовтневий суд Запоріжжя визнав зрадницю винною в «колабораційній діяльності» та заочно засудив до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, в органах влади строком на 15 років, з конфіскацією всього належного їй майна.

До повномасштабного вторгнення Глушко була дуже активною, організовувала різноманітні заходи, піклувалась про місцевих мешканців, підтримувала Україну. Після окупації почала працювати на загарбників, що дуже здивувало її знайомих.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», 6 березня в тимчасово окупованому Бердянську підірвали авто колаборантки й членкині дільничної виборчої комісії з правом вирішального голосу. Від отриманих травм Олена Ільїна померла в лікарні.

Зруйновано понад 30 будинків: ворог гатив по Запорізькій області з РСЗВ, авіації та артилерії

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя