Уряд пропонує перетворити зону відчуження ЧАЕС на зону туризму і промислового розвитку

Уряд пропонує перетворити зону відчуження ЧАЕС на зону туризму і промислового розвитку.

Уряд пропонує перетворити зону відчуження ЧАЕС на зону туризму і промислового розвитку. Фото: google.com

У п’ятницю, 3 листопада, на засіданні Кабміну схвалили законопроєкт про функціонування території, яка зазнала радіоактивного забруднення через аварію на ЧАЕС. Уряд планує відродити Чорнобильську зону відчуження, розвивати там туризм та відновити енергетику.

Як повідомляють на офіційному сайті уряду, мета проєкту полягає у перетворенні зони відчуження ЧАЕС на територію безпечного відродження і розвитку.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець зауважив, що за 5 років до повномасштабного вторгнення, Чорнобильську зону відвідали понад 250 тисяч туристів. Він вважає, що інтерес до ЧАЕС після війни зростатиме — люди матимуть бажання приїхати подивитись на наслідки атомної аварії та російської окупації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також територію Чорнобильської зони хочуть використати у промислових цілях. Зокрема, для будівництва об’єктів альтернативної енергетики чи розміщення високотехнологічних виробництв.

Документ пропонує фінансування розвитку Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, його протипожежного захисту та проведення наукових досліджень. 

— Десятки тисяч гектарів Зони відчуження можуть стати територією інновацій та екологічного лідерства. Ми маємо створити нову історію Чорнобильської зони відчуження. Територія пам’яті про страшні події 1986-го року символізуватиме відродження, — прокоментував законопроєкт очільник Міндовкілля Руслан Стрілець.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя