У Запорізькій області використали «танк-камікадзе» проти окупантів

На Запоріжжі використовували "танк-камікадзе" проти окупантів -

На Запоріжжі використовували "танк-камікадзе" проти окупантів — фото: facebook.com/slavik.galas

На Запоріжжі 128 окрема гірничо-штурмова бригада використовувала проти окупантів трофейний танк-камікадзе.

Як повідомив прес-офіцер 128 бригади Ярослав Галас, наповнений вибухівкою та снарядами танк вирішили направити на ворожі позиції. Водій за кілька метрів до ворога мав вискочити на ходу та підірвати танк дистанційним пультом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

— Перед ворожими укріпленнями танк вибухнув на міні, але вибух від детонації закладеного боєкомплекту був такий, що більше з тих позицій нашу піхоту ніхто не турбував, — написав Галас.

Найнебезпечнішу роль в операції виконав механік-водій, адже йому потрібно було довезти обкладений вибухівкою танк до ворожих позицій на відстань пострілу. Якби по ньому вдарили – вижити не вдалося.

Це завдання виконав Василь Дудинець із Мукачевого. Це простий чоловік, який поїхав на заробітки до Чехії, але на початку березня 2022 року у нього народилася дочка. На другий день після хрестин він сам пішов у військкомат.

— Звісно, я розумів, що можу не повернутися. Але якби в танк потрапили та здетонувала вибухівка, то це була б миттєва смерть. Тобто все зрозуміло – ти чи живий, чи мертвий. Це не той варіант, що відірвало руку та ногу і потім тебе дружина чи діти катають на інвалідному візку та підносять воду. Для мене краще повернутися неушкодженим чи швидка смерть. Ось чому я одразу погодився, коли командири розповіли про бойове завдання, – сказав боєць.

Після успішно виконаного завдання за Дудинцем «міцно закріпився» позивний Камікадзе.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя