У Запорізькій області планують розконсервувати свердловини через проблеми з водопостачанням

У Запорізькій області планують розконсервувати свердловини через проблеми з водопостачанням.

У Запорізькій області планують розконсервувати свердловини через проблеми з водопостачанням. Фото: olx.com

Після того, як армія РФ підірвала Каховську ГЕС у деяких громада Запорізького району та області виникли проблеми із водопостачанням та доступом до технічної води. Влада планує розконсервувати деякі свердловини аби вирішити ці питання.

Як повідомив «Новинам Приазов’я» начальник військової адміністрації Запорізького району Олег Буряк, наразі основні проблемні питання із водопостачанням вирішено. У планах на наступний рік розконсервувати деякі свердловини та вирішити питання з водопостачанням для поливу угідь.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після підриву Каховської ГЕС виникли проблеми з водопостачанням у Біленьківській громаді. Коли вода відійшла там «нарощували» труби та ставили додаткові насоси. На сьогодні проблемне питання вирішене.

За словами Буряка, вже готується проєкт на наступний рік — додаткове розконсервування декількох свердловин різних населених пунктах Біленьківської громади. Це дасть можливо додатково робити водозабір ще з цих свердловин.

Нині є проблеми з технічною водою та воду для поливів угідь у Кушугумській та Новоолександрівській громадах. Питання водопостачання у цих населених пунктах вирішуватимуть наступного року.

Очільник Запорізької ОВА Запорізького району зауваажив, що наразі потрібно дивитися, як відходить вода, що буде у серпні та вересні. Впливатимеме на ситуацію і військовий стан та коли буде деокупація територій Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя