У Запоріжжі після війни планують реконструювати площу

У Запоріжжі після війни планують реконструювати площу.

У Запоріжжі після війни планують реконструювати площу. Фото: zp.gov.ua

У Запоріжжі вже планують розвивати та відновлювати місто після Перемоги. Стало відомо і про плани реконструкції однієї із площ обласного центра.

Як повідомив виконуючий обов’язки мера Запоріжжя Анатолій Куртєв, один з проєктів відновлення – майбутня реконструкція площі Вернадського (колишня Пушкіна). Його буде реалізовано після закінчення війни.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Куртєва, з бюджету на це не буде витрачено ані копійки, адже оновлення площі здійснюватиметься за кошти нашого земляка, ідейного ініціатора створення громадської організації «Асоціація Ноосфера» та інжинірингової школи Ноосфера, мецената Макса Полякова.

У Запоріжжі після війни планують реконструювати площу.У Запоріжжі після війни планують реконструювати площу. Фото: zp.gov.ua

Проєкт реконструкції площі вже розроблено. Для його подальшого втілення в життя між міськрадою та «Асоціацією Ноосфера» підписано Меморандум про співпрацю.

Нагадаємо, що Максим Поляков у 2021 році купив за 1,9 мільйона доларів Будинок побуту «Ювілейний». Поляков відомий як філантроп, який опікується кількома лабораторіями в українських ВНЗ, де вивчають інженерію та передові технології. Також він володіє кількома компаніями, які працюють із американським космічним агентством NASA. Одна з них розробляє легкі ракети-носія для запуску малих супутників.

Зараз він живе та працює в Силіконовій долині, але кілька офісів його компаній досі працюють у нашому місті. Можливо, для них і купили новий офіс. А його компанії мають офіси у Києві та Дніпрі, де частково розробляють та виробляють обладнання для ракет.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя