У Запоріжжі демонтують залишки пам’ятника Пушкіну

У Запоріжжі демонтують залишки пам’ятника Пушкіну.

У Запоріжжі демонтують залишки пам’ятника Пушкіну. Фото: shukach.com

У Запоріжжі демонтують залишки пам’ятника бюста Пушкіна, що у Олександрівському районі, неподалік від центрального РАГСу міста.

В проекті рішення зазначається, що 26 жовтня виконавчий комітет мерії Запоріжжя надав дозвіл на списання пам’ятника Пушкіну. Залишкову вартість об’єкта оцінили у 106 тисяч гривень. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначається, що рішення передбачає демонтаж пам’ятника. А контроль за виконням рішення поклали на очільника Олександрівської районної адміністрації — Валерія Мостового.

Нагадаємо, що пізно ввечері 26 липня комунальні служби демонтували пам’ятник Пушкіну. Погруддя з кованої міді знаходилося біля зупинки громадського транспорту «площа Пушкіна», що неподалік центрального РАГСу, повідомили у Запорізькій міськраді.

Сам пам’ятник Олександру Пушкіну було встановлено у Запоріжжі наприкінці 90-х років минулого століття «зна відзнаку про перебування великого поета на запорізькій землі у травні 1820 року».

Раніше ми повідомляли, що депутати нарешті підтримали ініціативу перейменування площі Пушкіна. Тепер це майдан академіка Володимира Вернадського.

Володимир Вернадський – український учений-природознавець, мислитель, засновник і перший президент НАНУ, основоположник генетичної мінералогії, гео- та біогеохімії.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя