У Токмаку окупанти евакуювали родини, закрили магазини та ринок: що відомо

У Токмаку окупанти евакуювали родини, закрили магазини та ринок: що відомо.

У Токмаку окупанти евакуювали родини, закрили магазини та ринок: що відомо. Фото: t.me/ivan_fedorov_melitopol

Російські військові у тимчасово окупованому Токмаку, через страх наступу Сил оборони України цієї осені, почали евакуйовувати свої сім’ї. Відсьогодні у місті не працюють магазини та ринок.

За словами мера Мелітополя Івана Федорова, окупанти на Мелітопольському напрямку готуються до гарячої осені. Вже декілька тижнів, як російскі загарбники почали вивозити органи «влади», а декілька днів тому російські офіцери стали інтенсивно евакуйовувати свої сім’ї та вивозити школи, училище та технікум.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мер розповів, що росіяни напередодні оголосили, що з 3 жовтня у місті не працюватимуть так звані «адмінустанови», магазини та ринок.

Федоров зазначив, що ще декілька тижнів тому окупанти почали вивозити з Токмака так звані органи «влади». А декілька днів тому рософіцери стали інтенсивно евакуювати свої сім’ї. Тепер, як повідомляється, перейшли до закладів «освіти»: вивозять школи, училище, технікум.

— До чого б не готувалися, але ворогу точно недобре, — зауважив міський голова Мелітополя.

Варто нагадати, що наприкінці вересня розвідка Британії повідомила, що окупанти роблять оборонні укріплення Токмаку — встановлюють додаткові блокпости та протитанкові укріплення, а також копають нові окопи в районі. 

Зазначимо, що місто розташоване за 16 кілометрів від нинішньої лінії фронту. Російськими силами, які утримують оборонний рубіж Токмаку, є 58-а загальновійськова армія РФ.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя