У Росії обирають «сенатора» для окупованої частини Запорізької області

У Росії обирають "сенатора" для окупованої частини Запорізької області.

У Росії обирають "сенатора" для окупованої частини Запорізької області. Фото: interfax.com.ua

Окупанти мають намір призначити Дмитра Рогозіна, колишнього директора «Роскосмосу», сенатором в тимчасово окупованої Запорізькій області.

Рішення щодо назначення сенаторів може бути ухвалено вже на цьому тижні, про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В Росії стверджують, що Рогозін виразив бажання працювати в нових регіонах і розглядається як кандидат на заміну нинішньому членові Ради Федерації від Запорізької області, Дмитру Вороні. Рішення про назначення сенаторів може бути прийняте найближчим часом.

Проте, Дмитро Рогозін не єдиний кандидат на цю посаду. Також розглядається можливість висунути Володимира Рогова, члена головної ради окупаційної адміністрації Запорізької області, на цю посаду.

Відомо, що Рогозін очолював держкорпорацію «Роскосмос» з 2018 по 2022 роки. Після звільнення восени він заявив про свій намір надати військову допомогу російським підрозділам в Україні і очолив групу військових радників під назвою «Царські вовки».

Однак 21 грудня в окупованому Донецьку кафе «Шеш-Беш», де він відзначав свій день народження, потрапило під обстріл, і Рогозін був поранений.

Державна прикордонна служба України заявила, що поранення Рогозіна є «повідомленням» про незаконний перетин кордону.

Нещодавно голова Запорізької обласної державної адміністрації Євген Балицький повідомив, що проведення референдуму в Запорізькій області переноситься, хоча всі необхідні інструменти для його проведення вже готові.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя