Туристичний сезон в окупованій Кирилівці: частину пляжів окупанти використовують як тир | Новини Запоріжжя

В курортних населених пунктах Запорізької області російська окупаційна влада створює ілюзію підготовки до туристичного сезону й намагається демонструвати розвиток туристичної сфери. Та ситуація не відповідає дійсності.

Про це повідомив Денис Катюха, голова громадської організації «Азовська гостинність», власник одного з готелів у Кирилівці «Новинам Приазов’я».

Російські окупанти намагаються створити гарну картинку для ЗМІ про розвиток туризму на Азовському узбережжі. Як розповів Катюха, зараз окупанти вкладають великі кошти й сили в ці території, щоб показати гарну картинку. Поширюють багато реклами й сюжетів, намагаючись показати гарну картинку на фоні розрухи, яку вони створили за два роки окупації. Готують до туристичного сезону і «націоналізований» загарбниками готель Дениса.

«Вони навіть вкрали наш сайт з усіма текстами та фото. У нас перед початком 2022 року мав би бути побудований на території великий конференц-зал з рестораном. На жаль, війна нам не дала завершити це будівництво. Вони це будівництво просто закрили парканом і нібито все добре. У 2021 році був побудований і працював вже басейний комплекс з підігрівом. Зараз вони це виставляють як здобуток: «Нарешті в Кирилівці з’явився басейн з підігрівом», – зауважив підприємець.

В багатьох захоплених готелях живуть російські військові. А на колишній території санаторію «Кирилівка» розташований, так би мовити, реабілітаційний центр для поранених російських військових. Денис Катюха зазначає, що деякі пляжі загарбники використовують як тир.

Після того, як у готелях живуть російські військові – там не залишається вцілілого майна, стверджує співрозмовник. З кожною ротацією витягують все більше і більше – вікна, ліжка, подушки, постіль, посуд, знімають навіть паркани та металочерепицю й вивозять.

До Запорізької області окупанти завезуть «правильні» зошити для школярів: деталі

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя