Троє шахраїв із Запоріжжя виманили у людей понад 100 тис грн | Новини Запоріжжя

Двоє раніше засуджених чоловіків та жінка налагодили шахрайську схему. Жителів Заводського району розміщували в інтернеті оголошення про продаж будівельних матеріалів за заниженими цінами з безкоштовною доставкою. Після отримання передплати зловмисники переставали виходити на зв’язок.

Про це повідомляють у Національній поліції у Запорізькій області.

Учасники угруповання розміщували оголошення про оптовий продаж будівельних матеріалів за заниженими цінами. В оголошення вони вказували, що доставка та розвантаження товару маніпулятором безкоштовно, але оплатити товар потрібно заздалегідь.

Псевдопродавці імітували діяльність цілого підприємства – роботу директора, адміністратора, бухгалтера, водія. Для конспірації члени угруповання використовували банківські картки раніше засуджених чи наркозалежних людей, не інформуючи їх про злочинні наміри. Шахраї регулярно змінювали телефони та картки операторів.

З червня 2022 по березень 2023 року фігуранти ошукали щонайменше 9 людей із різних областей країни.

Під час обшуків у підозрюваних вилучили велику кількість мобільних телефонів, сім-карток різних операторів зв’язку, банківські картки та чорнові записи.

33-річному організатору та двом його спільникам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених частиною 4 статті 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Двом фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, а їхній 37-річній спільниці – цілодобовий домашній арешт

Агітували співпрацювати з ворогом та організували псевдореферендум: встановлені особи прихильників «російського миру» із Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя