Стало відомо, скільки мешканців окупованої частини Запорізької області вважають зниклими безвісти | Новини Запоріжжя

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну та силового захоплення частини Запорізької області ворог застосовує практику викрадення мирних мешканців, які висловлюють незгоду з окупаційною владою. Цивільних людей ворог забирає «на підвали» й у СІЗО.

Про це розповів Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації в прямому етері «Апостроф TV».

Згідно з офіційними даними, на сьогодні на тимчасово окупованих територіях регіону зниклими безвісти вважаються 600 людей, в тому числі й діти. Але ця цифра не є остаточною.

«Ця цифра орієнтовна, але вона дійсно зафіксована разом з правоохоронними органами, — зазначив Юрій Малашко. — Ми розуміємо, що ці люди десь знаходяться і робимо все, щоб з’ясувати оперативним шляхом, що ж з ними відбувається».

На окупованій частині регіону ворог також застосовує практику вивезення дітей. Окупаційна влада робить це під різними приводами: навчання, відпочинок чи дитячі табори.   

«Деякі батьки звертались й говорили, що хочуть повернути дітей, а їм відповідали, що поки «зміна», чи ще щось не закінчиться, дітей не буде повернуто. На жаль, інформації дійсно дуже мало. Нам необхідно зробити, й ми робимо так, щоб люди звертались і до наших правоохоронних органів, щоб фіксувати кожний факт такого злодіяння», — сказав очільник Запорізької ОВА.

Обстріли Запорізької області: постраждала жінка та підліток.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя