Стала відома дата відкриття комплексу Запорозька Січ на острові Хортиця

Стало відомо, коли у Запоріжжі відкриють комплекс Запорозька Січ на острові Хортиця.

Стало відомо, коли у Запоріжжі відкриють комплекс Запорозька Січ на острові Хортиця. Фото: facebook.com/eugene.vik.zp

На днях до Запоріжжя з робочим візитом приїжджав виконуючий обов’язки міністра культури України Ростислав Карандєєв та відвідав історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» на острові Хортиця. Стало відомо, коли комплекс відкриється для відвідувачів.

Так, вже за декілька днів, 8 травня, Запорізька Січ відкриється для відвідувачів. Рішення про відкриття ухвалювала Рада оборони Запорізької області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

— Ми опрацювали можливість відкриття острова Хортиця з його музейною частиною як для мешканців Запорізької області, так і для гостей міста. Рішення про відкриття було прийнято Радою оборони області, враховуючи безпекову складову», – зазначив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Виконуюча обов’язки мера Запоріжжя Регіна Харченко повідомила, що музейна частина комплексу відкриється для відвідувачів вже цього тижня, а саме — 8 травня.

Ростислав Карандєєв зауважив, що відкриття комплексу є важливим кроком у поверненні Запоріжжя до мирного життя.

Нагадаємо, що у Запоріжжі офіційно дозволили гуляти островом Хортиця. Запорізька обласна військова адміністрація внесла правки до рішення щодо відвідування Хортиці, прийнятого ще на початку повномасштабного вторгнення. У новій версії документу зазначено, що людям можна перебувати у лісових територіях, наближених до туристичних обʼєктів.

Так, згідно з новою версією розпорядження, запоріжці можуть відвідувати сади та ріллі колишнього Державного сільськогосподарського підприємства «Хортиця», острів Байда, острів Дубовий, острів Розтьобін, скелі Три Стоги та Два брати.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя