Спалювали небезпечні відходи: у Запоріжжі виявили джерело неприємного запаху | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі новостворені моніторингові групи виявили два підприємства, які спалювали відходи, у тому числі небезпечні, та труїли мешканців обласного центру небезпечним смородом.

Про це повідомляє виконуючий обов’язки міського голови Анатолій Куртєв.

За результатами звернень до контакт-центу «15-80» було визначено території, на яких можуть перебувати ділки. Одна з таких локацій — між територією «Запоріжсталі» та «Кремнійполімера». Мобільна група її перевірила та виявила 2 підприємства, які утилізували відходи, в тому числі небезпечні.

«Мобільна група зафіксувала факт спалювання виробничих залишків, а також забруднення землі та ґрунтів відходами гуми та сажею. Матеріали справи направлені до Запорізької обласної прокуратури», — йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» 21 травня на території промислової бази по вулиці Базовій, 9 виявили орендаря, який збудував кустарну піч та проводить «випалювання» плат та пластикових медичних відходів. Одразу після першого візиту правоохоронців підприємець знову включив кустарну піч. Поліція повторно виїхала на місце і все зафіксували. 26 травня в ході санкціонованого обшуку було демонтовано та вилучено піч, дробарку, сім біг-бегів та три металеві бочки з мікросхемами, різноманітне обладнання та зразки виявлених речовин. Наприкінці червня підприємець повторно збудував піч і спалює в ній плати, пластик та гуму.

Прийнято остаточне рішення: як навчатимуться школярі з 1 вересня у Запоріжжі

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя