Сили оборони звільнили Роботине: куди далі просуваються українські військові у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Село Роботине Пологівського району звільнили повністю й наразі українські захисники просуваються далі.

Про це повідомила Ганна Маляр, заступниця міністра оборони України.

По південному регіону продовжується наступальна операція Сил оборони. На сьогодні повністю звільнено від російських загарбників село Роботине. Наші війська рухаються вже на південний схід від Роботиного і на південь від Малої Токмачки.

«Якщо військовою мовою говорити, то це напрямки Новоданилівка-Новопрокоповка та Мала Токмачка-Очеретувате. Це ті напрямки, якими зараз просуваються наші збройні сили по при шалений опір ворога і ми знаємо, що там суцільне замінування триває й укріплення бетонні. Ворог кидає на ці напрямки всі свої сили», — зазначила Ганна Маляр.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», 23 серпня на день Державного прапора України над Роботине майорів український прапор, який встановили воїни 47-ї окремої механізованої бригади. До села українські захисники увійшли з боєм. Окупанти воювали в районі села Роботине Запорізької області без ротацій та підкріплень.

Начальник Запорізької ОВА розповів, що через постійні обстріли в селі майже не залишилося цілих будинків. На сьогодні звідти вже евакуювали 7 людей, серед них є поранені, які зараз перебувають у лікарнях обласного центру.

ЗСУ досягли тактично значущих успіхів на заході Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя