Сергій Кальцев достроково припинив повноваження депутата Запорізької облради

Сергій Кальцев достроково припинив повноваження депутата Запорізької облради.

Сергій Кальцев достроково припинив повноваження депутата Запорізької облради. Фото: zp.npu.gov.ua

Депутат Запорізької обласної ради від ОПЗЖ Сергій Кальцев попросив зняти з себе повноваження через виїзд на постійне проживання за кордон.

Як повідомили у Запорізькій облраді, 25 вересня у Запорізькій обласній раді заявили про дострокове припинення депутатських повноважень Сергієм Кальцевим. Зазначається, що депутат від «Опозиційної платформи «За життя» подав відповідну заяву ще 8 вересня. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначається, що до заяви було додано реєстраційну картку, що підтверджує факт виїзду його за межі України для постійного проживання.

Обласна територіальна виборча комісія не визначила наступника Кальцева у облраді, оскільки діяльність ОПЗЖ заборонена судом. 

Повідомляється, що ця обставина «унеможливлює ухвалення Запорізькою обласною територіальною виборчою комісією рішення щодо визнання обраними депутатами наступних за черговістю кандидатів у депутати Запорізької обларади у виборчому списку політичної партії «Опозиційна платформа за життя».

Варто зазначити, що Сергій має молодшого брата Володимира, котрий привласнив землю під будівництво торгово-розважального комплексу у парку Яланського.

Нагадаємо, що 1 грудня 2021 року Запорізький Апеляційний Суд скасував рішення Запорізької міської ради про передачу скверу Яланського депутату Володимиру Кальцеву. Проте Верховний суд України призупинив рішення через подані касаційні скарги.

Також виконувач обов’язків мера Запоріжжя Анатолій Куртєв направляв до Верховного суду скаргу, щоб не повертати Яланський сквер громаді. «Слуга» Куртєв не аргументував, чому лобіює інтереси нардепа від ОПЗЖ.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя