СБУ встановила особи ще двох бойовиків «особистої армії» запорізького гауляйтера Балицького | Новини Запоріжжя

Служба безпеки України встановила особи та повідомила про підозру двом бойовикам «особистої армії» гауляйтера тимчасово окупованих районів Запорізької області Євгена Балицького.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація з посиланням на СБУ.

Одним із бойовиків виявився мешканець тимчасово окупованої АР Крим, який у 2014 році брав участь у захопленні адмінбудівель українського півострова.

З початком широкомасштабного вторгнення він переїхав до Мелітополя, а у вересні 2022 року вступив до лав так званого «Государственного унитарного предприятия «Добровольческий батальон имени П.А. Судоплатова», де його призначили «командиром роти».

На своїй «посаді» він здійснював набір особового складу незаконного воєнізованого формування, проводив навчання з військової та вогневої підготовки підлеглих йому осіб, здійснював загальне керівництво ввіреним йому підрозділом.

Інший учасник окупаційного «добробату», мешканець Мелітопольського району, вступив до незаконного воєнізованого підрозділу з корисливих та ідеологічних мотивів. На «посаді» «стрілка 2-ї мотострілецької роти» незаконного збройного формування колаборант брав участь у бойових діях на Запорізькому напрямку.

За даними досудового слідства, незаконний воєнізований підрозділ був створений за вказівкою Балицького для особистої охорони та захисту його бізнес-інтересів. За його завданням збройне формування займалось рекетом, захоплювало приватні підприємства та залякувало бізнесменів для поповнення «казни» окупантів і їхнього запорізького намісника.

Слідчі Служби безпеки заочно повідомили їм про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їм загрожує 15 років позбавлення волі.

Викриття та розслідування здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Обласна влада разом з громадами передасть 1500 розвідувальних та ударних дронів захисникам на Запорізькому напрямку

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя