СБУ повідомила про підозру трьом викладачам у Мелітополі

СБУ повідомила про підозру трьом викладачам у Мелітополі -

СБУ повідомила про підозру трьом викладачам у Мелітополі — фото: pexels.com

У Запорізькій області повідомили про підозру ректору так званої «федеральної бюджетної освітньої установи вищої освіти Мелітопольський державний університет», а також двом його поплічникам. Колаборанти добровільно пішли на співпрацю із ворогом.

Як повідомили у ЗОВА, зрадниками виявились колишній викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки Харківського національного університету внутрішніх справ та двоє діючих працівників Таврійського державного агротехнологічного університету. Усі троє з початком широкомасштабного вторгнення одразу пішли на співпрацю з окупантами та погодилися на пропозицію працювати у виші.

На своїй посаді «ректор» одразу затвердив структуру окупаційного навчального закладу, до складу якого «запровадив» своїх однодумців. Вони мали виконувати всі незаконні рішення загарбників. Колаборанти впроваджували інформаційні наративи агресорів серед молоді, які навчалися у навчальному закладі. Вони організовували і проводили численні заходи політичного характеру. На пропагандистських заходах зловмисники схиляли студентів до безпосередньої співпраці з окупантами.

Для підвищення «іміджу» держави-агресора колаборанти провели низку пропагандистських заходів. Їх висвітлювали на каналах проросійського напрямку у месенджері Telegram та в інтернеті.

СБУ повідомила про підозру «ректору», «начальнику відділу молодіжних ініціатив» та «проректору з міжнародних зв’язків». Дії колаборантів кваліфікували, як організацію та проведення заходів політичного характеру у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації, вчинені організованою групою.

Наразі зловмисники ховаються на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, але їхнє місцезнаходження відоме. Співробітники спецслужби проводять комплексні заходи щодо притягнення їх до відповідальності.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя