Русифікувала навчальний процес у школі: бердянські поліцейські викрили колаборантку | Новини Запоріжжя

Після тимчасової окупації Бердянського району Запорізької області освітянка підтримала незаконну владу та швидко злетіла по кар’єрних сходинках, ставши директоркою школи. Їй заочно повідомили про підозру.

Про це інформує Національна поліція Запорізької області.

Працівники Бердянського районного відділу поліції встановили, що до початку повномасштабного вторгнення 41-річна мешканка села Софіївка працювала вчителькою молодших класів у Коларівській школі.

З моменту окупації району вона добровільно погодилась співпрацювати з ворогом та з серпня 2022 року обійняла посаду директорки у так званому «Государственном казенном учреждении общеобразовательной организации Запорожской области «Коларовская средняя общеобразовательная школа» Бердянского района». На цій посаді вона допомагала окупантам русифікувати навчальний процес, впровадивши російську систему освіти.

Новоспечена «директорка» всупереч законам України вирішувала питання забезпечення школярів російськомовними підручниками та вела проросійську пропаганду під час урочистих заходів. У своїх коментарях для пропагандистських ЗМІ жінка вихваляла «шефів» із РФ та дякувала їм за співпрацю.

Її дії кваліфікували за ч. 3 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Воював на боці окупантів: мешканцю Мелітополя, якого полонили під Куп’янськом, повідомили про підозру у держзраді

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя