Російський дрон знищив авто та техніку журналістів шведського телебачення у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Команда шведського телеканалу TV4, яка знаходиться в Україні, 19 вересня зазнала атаки безпілотника у Запорізькій області.

Про це повідомляє сайт TV4.

Репортер Йохан Фредрікссон та фотограф Даніель Здольсек не постраждали. Було знищено автомобіль, у якому вони їхали, та знімальне обладнання.

Вони вийшли з машини, щоби розпочати зйомки сюжету, а близько 11.30 авто було атаковано російським дроном. Незначні поранення отримали їхній локальний продюсер Олександр Павлов, а також двоє українських поліцейських, які супроводжували команду TV4 на місце події.

«Цього разу нам пощастило. На щастя, в машині нікого не було. Все це було дуже близько до нас. Ось так зараз виглядає Україна для мільйонів людей – постійна небезпека для життя», – каже Йохан Фредрікссон.

У повідомленні зазначається, що влада Запорізької області висловила занепокоєння з приводу атаки.

«Це відверта атака на пресу», – заявила голова Запорізькоъ облради Олена Жук в інтерв’ю TV4.

Атаку російського безпілотника на автомобіль шведських журналістів прокоментував і прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон.

«Це підкреслює, що війна постійно зачіпає людей, які є абсолютно цивільними і які перебувають там з інших причин. Я припускаю, що буде дуже ретельно розслідувано, що за цим стоїть. Не можна виключати, що це той наслідок, який хоче бачити Росія: щоби журналісти не сміли там бути, щоби вони якомога менше висвітлювали цю війну», – сказав шведський прем’єр-міністр.

В результате удара дрона в Степногорске Запорожской области ранены два человека

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя