Російська армія вночі атакувала Запоріжжя: вдарила по інфраструктурному об’єкту, є постраждалий, – ФОТО | Новини Запоріжжя

Сьогодні вночі, 15 липня, російські окупаційні війська знову атакували Запоріжжя.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація та в.о. мера Анатолій Куртєв.

Ворожа армія завдала удар по місту із застосуванням безпілотного літального апарату.

Внаслідок дій окупантів в одному з районів міста було пошкоджено інфраструктурний обʼєкт.

На жаль, є постраждала людина – поранення отримав 62-річний чоловік. Його у стані середньої тяжкості госпіталізували до медичного закладу.

Ушкоджень зазнав і житловий фонд. На місці працюють усі відповідні служби та розгортається намет міської ради.

Якщо ваша оселя теж зазнала пошкоджень, звертайтеся до намету міської ради або на 15-80 (зі стаціонарних) та на (061) 787 15 80; (050) 414 15 80; (067) 656 15 80; (095) 220 41 11; (067) 220 41 12 (з мобільних).

Оновлено 10:53

На цей час зафіксовано, що у результаті ворожого обстрілу вибито вікна у шести будинках, медичному та навчальному закладах. Містяни продовжують надавати заявки про пошкодження їхнього житла. Також для виявлення можливих пошкоджень проводиться обхід прилеглих будинків. 

Як повідомив в.о. мера Анатолій Куртєв, співробітники «Запоріжремсервісу» обстежують пошкодження та формують план робіт. Комунальники вже завезли матеріали та приступили до «закриття» вікон листами OSB.

На місці розгорнуто намет міської ради. Представники райадміністрації та соцпрацівники надають консультації громадянам та фіксують інформацію про наявні пошкодження.

Працюють благодійні організації. БФ «Посмішка ЮА» надає людям фінансову та психологічну допомогу, гуманітарна місія «Проліска» – будматеріали, БФ «Карітас» –  будматеріали та медичну допомогу (зокрема лікарськими засобами).

Як Київщину активно відновлюють після окупації та бойових дій: корисний досвід для Запоріжжя

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя