Російська армія вдарила по житловому кварталу у Запоріжжі: зруйновано храм, є загиблі, – ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Оновлено: 21:28

Сьогодні, 9 серпня, російські терористичні війська завдали чергового ракетного удару по мирному Запоріжжю.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Надточною» зброєю зруйновано храм та торговельні точки у Шевченківському районі. Вибуховою хвилею у багатоповерхівках вибито шибки.

«Запоріжжя. Ще один удар російських терористів. Станом на зараз відомо про трьох загиблих. Мої співчуття рідним. Триває рятувальна операція. Всім постраждалим буде надано необхідну допомогу. І цей воєнний злочин Росії неодмінно отримає свій вирок. А відповідь російським терористам буде на передовій – завдяки нашим героїчним воїнам», – повідомив глава держави.

За інформацією Запорізької ОВА, на даний момент відомо вже про 7 постраждалих. Але їхня кількість може збільшитися, оскільки в багатьох квартирах вибило вікна, розлетілись уламки скла.

Як повідомив в.о. мера Анатолій Куртєв, за попередньою інформацією у пʼяти багатоповерхових будинках та у трьох закладах освіти повилітали вікна. Комунальники вже займаються ліквідацією наслідків рашистського удару.

«На місці чергує комунальний автобус, розгорнуто найближчий інформаційний центр, працюють представники благодійних фондів, задіяно усі відповідні міські служби. Працюємо над ліквідацією наслідків справи рук країни-терориста», – розповів Куртєв.

Як повідомив міністр МВС Ігор Клименко, першочергова інформація про трьох загиблих виявилася хибною. На щастя, одну особу вдалося реанімувати.

«Рятувальники оперативно загасили пожежу в господарчій будівлі. Поліція провела поквартирний обхід житлових будинків. Загиблих чи травмованих не виявили. Постраждали люди, які в час прильоту перебували на вулиці», – уточнив Клименко.

Завдали удар ракетами С-300: російські військові атакували Запорізьку область, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя