Різновиди розсипного листового чаю та його корисні властивості

Справжній листовий чай є популярним та водночас дуже корисним напоєм, яким люди зігріваються зимовими вечорами, отримуючи справжню насолоду від насиченого смаку та аромату. Сама процедура заварювання листкового чаю має вікові традиції, особливо в країнах Південно-Східної Азії, проте навіть просте споживання свіже завареного чаю сприяє створенню особливої та затишної атмосфери. Якісний чай розсипний можна придбати тільки в спеціалізованих інтернет-магазинах, на кшталт «Файна Кава», де представлено велике різноманіття видів чаю листового, який можна придбати за помірними цінами. Тут можна замовити дрібно-, середньо та крупнолистові сорти чаю, які на відміну від чаю в пакетиках, здатні створити ні з чим не зрівняні вишукані аромати та неймовірні післясмакові відчуття.

Якими корисними властивостями відзначаються сорти листкового чаю

Правильно заварені сорти листового чаю здатні покращувати емоційні відчуття людини, поліпшувати її настрій та надавати їй додаткових життєвих сил. Смакові характеристики чайного напою залежать від особливостей сорту чаю, місця та грунту, де ростуть чайні кущі, а також від способу збирання чайного листа. Вкрай важливими чинниками, які визначають якісні характеристики листового чаю, є методи обробки зібраного листя та його ферментації, завдяки якій виробники мають змогу отримувати чорний та зелений сорти чаю.

Якісний листовий чай є дійсно корисним, тонізуючим напитком, який сприяє:

  • стабілізації та відновленню належної роботи нервової системи людини та водночас дещо приглушує депресивні стани;
  • покращенню метаболізму в організмі та наповненню його позитивною енергією задля поліпшення настрою;
  • певній розслабленості організму, тому чай можна споживати перед сном.

Свіже приготовлений листковий час корисний не тільки гарячим, але у холодному вигляді, де особливо проявляються його відмінні тонізуючі властивості. Процес виготовлення листового чаю пов’язаний з сортуванням зібраного листя, його в’яленням в тіні, скручуванням, ферментацією та сушінням. Тільки після проходження всіх перелічених стадій листковий чай повторно сортують та пакують до спеціальної тари.

Які сорти та різновиди чаю можна сьогодні придбати

Окрім національної приналежності – індійської, цейлонської чи китайської, чай розрізняють за методами його обробки, які дозволяють отримувати чай білого, зеленого та чорного кольору, напівферментовані та ароматизовані сорти, чай на основі фруктових та трав’яних сумішей чи суто етнічні напої на основі чаю на кшталт матчі (японського різновиду чаю), ройбушу – південноафриканського напою чи лапачо – чай, який заварювали ще стародавні інки та ін.).

Окрім класичного чорного чи зеленого чаю, сьогодні кожен бажаючий зможе замовити та придбати різноманітні комбінації розсипного чаю, що містять добавки з бергамоту та папаї, лісових ягід та плодів маракуя, апельсину та полуниці, лаванди та манго.

В інтернет-магазині можна замовити бюджетні сорти листового чаю та варіанти преміум-класу, які старанно упаковані в оригінальні подарункові набори.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя