Працює на ворога й займає керівну посаду в окупаційній адміністрації: винесено вирок зраднику-підприємцю з Бердянська | Новини Запоріжжя

Після окупації Бердянська місцевий підприємець перейшов на сторону російських загарбників. За лояльне відношення до загарбників його призначили заступником голови окупаційної військово-цивільної адміністрації Бердянська по управлінню Бердянським районом.

Про це повідомляє Жовтневий районний суд.

На посаді зрадник погрожував полоном голові Коларівської селищної територіальної громади й змушував його підписати договір про співпрацю з окупаційною владою й вимагав надав списки пенсіонерів та пільговиків, для виплати допомоги від РФ.

Також схиляв до співпраці з окупантами старосту села Єлисеївка. Згодом наказав забрати у нього ключі від селищної ради та провести інвентаризацію майна для подальшої передачі окупаційній владі. Також колаборант зобов’язав голів об’єднаних територіальних громад Бердянського району провести інвентаризацію об’єктів незавершеного будівництва та нерухомого майна, які ввели в експлуатацію до 24 лютого 2022 року.

Колаборант також зобов’язав перереєструвати майно та земельні ділянки на баланс окупаційної адміністрації та до 31 грудня минулого року перереєструвати, укласти або продовжити договори оренди рухомого та нерухомого майна, земельних ділянок. Укладені раніше договори, які не пройшли реєстрацію, вважатимуться недійсними.

Крім того, за вказівкою колаборанта організовували видачу сім-карт російського оператора мобільного зв’язку. Зрадник також брав участь у так званій нараді керівника Тверської області, в якості «заступника керівника по району, який здійснює організацію, і відповідальний за райони Бердянська».

Фігуранта справи заочно визнали винним в колабораційній діяльності й засудили до 9 років ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років.

Беруть участь у бойових діях проти ЗСУ на Запорізькому напрямку: двом мешканцям Маріуполя та Авдіївки повідомили про підозру.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя