Після затоплення судна у річці Дніпро виявили забруднення нафтопродуктами

Після затоплення судна на одній з ділянок річки Дніпро виявили забруднення нафтопродуктами -

Після затоплення судна на одній з ділянок річки Дніпро виявили забруднення нафтопродуктами — фото: t.me/pivdendei

Екоінспектори повідомляють про забруднення нафтопродуктами однієї з ділянок річки Дніпро після затоплення судна.

За інформацією екоінспекторів Державної екологічної інспекції Південного округу, які курують Запорізьку та Херсонську області, у водах Дніпра зафіксовано перевищення гранично-допустимих концентрацій нафтових продуктів.

Про це свідчать результати низки проб води, відібраних держінспекторами неподалік затоплення судна, виявленого правоохоронцями в листопаді.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

На фото Держекоінспекції видно великі нафтові плями на поверхні річки.

Після затоплення судна на одній з ділянок річки Дніпро виявили забруднення нафтопродуктами -Після затоплення судна на одній з ділянок річки Дніпро виявили забруднення нафтопродуктами — фото: t.me/pivdendei

Місце розливу нафтопродуктів Дніпром, а також його масштаби в Державній екологічній інспекції Південного округу наразі не уточнюють.

Водночас у відомстві зазначили, що всі матеріали про забруднення Дніпра нафтопродуктами передано до правоохоронних органів із метою долучення до кримінального провадження, відкритого за цим фактом.

Нагадаємо, раніше RADA.zp.ua розповідав, що 4 грудня 2020 року, в районі Розумівки затонула баржа. Внаслідок цієї події ніхто не постраждав. Баржа перевозила щебінь, тож нічого небезпечного у воду потрапити не повинно.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя