Основи правильного харчування: як вибрати найкращий корм для котів

Якісний корм — це ключ до хорошого самопочуття та підтримання функціональності організму. Головне завдання власника кота, у такому випадку, полягає у правильному виборі корму. Визначте такі особливості тварини, як вік, рівень активності та схильність до алергічних реакцій, щоб вибрати раціон з ідеальним складом. Різноманіття пропозицій дозволяє задовольнити потреби найвибагливіших котів та своєчасно подбати про їх здоровʼя.

Особливості вибору корму для котів

Оскільки коти — це хижаки за своєю природою, вони мають унікальні потреби в харчуванні, які відрізняються від інших тварин. Найкращим рішенням буде обрати харчування з високим вмістом мʼяса або риби, адже ці інгредієнти є важливими джерелами енергії та сили. Ознайомтесь з інформацією на упаковці, де повинні міститься дані щодо складових того чи іншого корму. На етикетці вказується відсоток білків тваринного походження, що дозволяє зробити висновки щодо якості продукції.

Також важливо враховувати індивідуальні потреби вашого кота. Наприклад, якщо він має тенденцію до набору зайвої ваги або проблем зі шлунковим трактом, варто звернути увагу на спеціальний раціон, який розрахований на задоволення таких індивідуальних потреб.

Враховуйте вік та активність тварини, оскільки тварини з різним способом життя потребують різне співвідношення корисних елементів. У будь-якому випадку, для здорового функціонування організму, корм має бути насичений білками, жирами та вуглеводами.

Складові корисного корму

Корм для котів Optimeal, який має популярність завдяки своїм перевагам можна замовити на офіційному сайті https://optimeal.ua/category/koti/kharchuvannja.  У його склад входить добірна сировина, яка імпортується з усього світу. Основний компонент у вигляді м’яса та риби — це інгредієнт № 1, який використовується у свіжому вигляді завдяки інноваційній технології Fresh meat technology, що забезпечує максимальне збереження корисних речовин.

Крім того, кожен корм містить різноманітний набір рослинних інгредієнтів, таких як трави, квіти, коріння та ягоди, що містять важливі вітаміни та мінерали.

Корм не містить штучні технологічні добавки, тому не шкодить організму. В якості консерванту та антиоксиданту використовується природний екстракт розмарину, багатий на вітамін Е.

Як визначити потреби кота у раціоні?

Визначення потреб вашого кота в раціоні є ключовим етапом для його здоров’я та добробуту. Коти у різному віці мають різні потреби й діляться на 3 групи — кошенята, дорослі коти та літні улюбленці. Optimeal полегшив господарям процес вибору, розділивши корми для різного віку на спеціальні лінійки. Також, можна зустріти пропозиції раціонів, які мають профілактичну дію та гіпоалергенний склад.

Розмір та вагу варто враховувати, щоб забезпечити організм кота необхідною кількістю вітамінів. Також враховуйте активність вашого кота. Активні коти, які виходять на вулицю або беруть участь у різних іграх, можуть мати більші потреби в калоріях. Вони менш схильні до набору ваги, проте однаково потребують уваги до розподілу порцій.

Остаточно визначити потреби кота в раціоні вам допоможе ветеринарний лікар. Ветеринар може підказати вам, скільки калорій і які поживні речовини ваш кіт потребує залежно від його індивідуальних характеристик і потреб. Тому консультація ніколи не буде зайвою та допоможе точно не помилитися з вибором. До речі більшість ветеринарів рекомендує корм від Optimeal, враховуючи насичений та натуральний склад.

Висновки

Обирайте перевіреного виробника, який має досвід у створенні відмінних продуктів харчування для домашніх улюбленців. До них належить Optimeal, який регулярно вдосконалює свою лінійку пропозицій та використовує інноваційне обладнання. Впевнитись у насиченому складі з хорошим смаком можна, спостерігаючи за реакцією кота. Ваші чотирилапі друзі будуть із задоволенням споживати корисний раціон, який складається з необхідного співвідношення жирів, білків та вуглеводів. Головне — оберіть оптимальну лінійку, ознайомившись зі складом та інформацією щодо поживної цінності на етикетці. Зробіть правильний вибір та уникніть неприємностей, повʼязаних зі здоровʼям вашого домашнього улюбленця.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя