Організовував лікування поранених окупантів: суд виніс вирок колаборанту із Запорізької області | Новини Запоріжжя

«Знахар» із Бердянська, який до окупації курортного міста лікував дітей так званими сучасними «методами», запропонував свою допомогу російським загарбникам. Спочатку ворог призначив його на посаду виконуючого обов’язки начальника так званого «відділу охорони здоров’я мерії міста Бердянськ», а з липня минулого року він став начальником.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Після окупації Бердянська колаборант публічно виправдовував дії російських загарбників та закликав місцевих жителів підтримувати окупантів.

Після призначення на посаду фігурант справи видав указ про перекваліфікуванні лікарень на військові госпіталі. За його указом насамперед лікарі мали лікувати російським військовим та бойовиків квазіреспублік «ДНР» та «ЛНР».

За наказом колаборанта у Бердянську облаштували додаткову лабораторію для станції переливання крові, де надавали допомогу виключно військовим РФ.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 15 років з конфіскацією майна.

Не приховував проросійських поглядів: затримали прихильника «російського миру», який готував серію терактів у Запоріжжі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя