Окупанти готують чергову провокацію на Запорізькій АЕС в кінці липня, — ГУР | Новини Запоріжжя

«Департамент військової контррозвідки» ФСБ поширює серед окупантів інформацію про те, що нібито українські Сили безпеки та оборони наприкінці липня штурмуватимуть Запорізьку атомну електростанцію.

Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки України.

Спецслужби окупантів стверджує, що у «штурмі» атомної станції мають взяти участь «штурмові групи» та неназвані «добровольчі збройні підрозділи України».

«Тиражування такої інформації може свідчити про підготовку окупантами операції під чужим прапором, що призведе до масштабної аварії на ЗАЕС. За наявною інформацією, зараз готуються чергові імітаційні обстріли станції з метою подальшого звинувачення в них України», – йдеться у повідомленні.

Запорізька АЕС була захоплена російськими окупаційними військами 4 березня 2022 року.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», 22 червня Володимир Зеленський заявив про плани Росії влаштувати теракт на Запорізькій АЕС, яку росіяни контролюють з 4 березня 2022 року. Після цього начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони генерал-майор Кирило Буданов повідомив, що план теракту на Запорізькій атомній електростанції повністю розроблено та затверджено росіянами.

На зовнішній крівлі  третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС були розміщені сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої. Їх підрив не має пошкодити енергоблоки, але може створити картинку обстрілів з боку України. На супутникових знімках від 5 липня видно нові об’єкти на даху четвертого енергоблока Запорізької атомної електростанції. 

Російські загарбники хочуть перевести з «холодної» у стан «гарячої зупинки» енергоблок №4 на Запорізькій атомній електростанції. Це створить нові істотні ризики для ядерної та радіаційної безпеки.

Влаштовують перегони на золовідвалах: на Запоріжжі окупанти провокують задимлення з концентрацією отруйних речовин, — ВІДЕО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя