Окупанти вдарили по військовим, яких зібрали на нагородження у Запорізькій області: багато загиблих

Окупанти вдарили по військових, яких зібрали на нагородження у Запорізькій області: багато загиблих

Окупанти вдарили по військових, яких зібрали на нагородження у Запорізькій області: багато загиблих — фото із соцмереж

У п’ятницю, 3 листопада, близько 10-11 ранку окупанти вдарили по українських бійцях, яких зібрали для нагородження у Запорізькій області на честь Дня артилерії.

У мережі з’явилося відео, як військовий розповідає, що один із офіцерів вирішив провести урочисте нагородження бригади у прифронтовому селі, куди й так постійно «прилітало». Скупчення людей та техніки того дня бачили окупанти, тому вони вдарили по селу. За словами чоловіка, загинуло багато захисників та громадянське населення. 

У Центрі стратегічних комунікацій ЗСУ підтвердили загибель воїнів. Там повідомили, що 3 листопада на Запорізькому напрямку окупанти вдарили 26 населених пунктів у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах. Зокрема, вони вдарили ракетою «Іскандер-М» по особовому складу 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади. Внаслідок цього загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня складності отримали і місцеві жителі.

Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита попросив людей у найближчі кілька днів утриматися від будь-яких розважальних заходів, концертів тощо. Він порадив відвідати храми та помолитися за наших захисників. Микита написав, що після офіційної інформації та з дозволу 128-ї ВДШБр буде розпорядження про увічнення загиблих воїнів.

Міністр оборони Рустем Умєров написав, що співчуває сім’ям загиблих воїнів із 128-ї окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади.

— Буде з’ясовано всі обставини того, що сталося. Доручаю Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії. Наш ворог – підступний терорист. Повинні докласти всіх зусиль, щоб захистити наших людей і дати всі чесні відповіді рідним та близьким загиблих воїнів, – написав Умєров.

Точну кількість загиблих офіційно поки що ніхто не називає. Джерело МВС у коментарі «Українській правді» повідомило, що попередньо загинули понад 20 військових, у тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Володимир Миколайович Возний, який нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької області.

Зазначимо, що у п’ятницю повідомляли про удар по селищу Зарічному у Комишуваській громаді. Було відомо про 11 поранених місцевих.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя