Очолила школу в окупації та створила «кадетський клас»: вчителька з Мелітопольського району отримала підозру в колабораціонізмі | Новини Запоріжжя

Колишня вчителька погодилася на пропозицію незаконної влади та очолила навчальний заклад у тимчасово окупованому Мелітопольському районі Запорізької області. На посаді вона почала активно впроваджувати російські стандарти освіти та організувала «патріотичне» виховання дітей, у тому числі й через навчання основам військової справи.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

32-річна жінка у квітні 2022 року добровільно погодились співпрацювати з окупантами та обійняла посаду директорки костянтинівської школи №1, де й працює донині.

Колаборантка організувала освітній процес за стандартами РФ, виключно російською мовою та за російськомовними підручниками.

Для мілітаризації неповнолітніх і підготовки їх до подальшої військової служби в структурі нацгвардії РФ вона взяла участь у підписанні угоди про створення так званого «кадетского класса». У класі навчають військовим дисциплінам — поводженню зі зброєю, основам тактичної й стройової підготовки.

Учнів «кадетського класу» вона залучала до пропагандистських заходів, які висвітлювались у соцмережах за допомогою окупаційних ЗМІ.

Їй заочно повідомили про підозру за ч.ч. 3, 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Жінці може загрожувати від 10 до 12 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Катували людей в окупації: справу дніпрорудненського експравоохоронця направили до суду

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя