Наступ ЗСУ на Запорізькому напрямку: розмінувати території швидше неможливо

Наступ ЗСУ на Запорізькому напрямку: розмінувати території швидше неможливо.

Наступ ЗСУ на Запорізькому напрямку: розмінувати території швидше неможливо. Фото: censor.net

Наступ Збройних сил України на Запорізькому напрямку уповільнюється через те, що розмінувати території на півдні швидше неможливо через технічні моменти.

Як повідомила в етері національного телемарафону новин заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр, росіяни розуміли, що наступ Сил оборони рано чи пізно розпочнеться, а тому готувалися та укріплювалися. Наразі ворог має перевагу у кількості озброєнь та людей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За її словами, РФ готувалася до такої війни 30 років, ресурсів у них багато, вони можуть собі це дозволити. Треба розуміти, що наші війська прориваються через заміновані ділянки та потужний опір противника, це сповільнює

Вона додала, що зараз українські воїни зменшують оборонний потенціал загарбників. Проте Україна не матиме більше людей, ніж РФ, тому розміновувати швидше неможливо через технічні особливості та правила.

Раніше ми також писали, що впродовж минулих вихідних, 15 та 16 липня, російські військові вдарили по території Запорізької області із зенітно-ракетного комплексу, реактивної системи залпового вогню, артилерії, застосували авіацію, БПлА, а також ракети типу С-300 та Х-22. Зазначається, що ворог влучив по Запоріжжю, Запорізькому, Пологівському та Василівському районам. 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя