Наживався на війні: заарештовано майно запорізького посадовця, — ФОТО | Новини Запоріжжя

У червні цього року викрили полковника ДСНС, який крав та продавав пальне видане рятувальникам Запорізької області для виїздів на ліквідацію ракетних ударів та розмінування територій. Масштаби розкрадання були такими, що посадовцю довелося облаштувати у власному будинку міні-АЗС. Наразі суд заарештував майно фігуранта справи та його спільника.

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Рішенням суду накладено арешт на земельну ділянку площею 1,9 га, елітний будинок у прибережній зоні Запоріжжя площею 176 квадратних метрів, автомобіль «Toyota Land Cruiser», вантажний автомобіль «ЗАЗ», понад 5,5 мільйона гривень та банківські рахунки полковника ДСНС. Правоохоронці також вилучили «Mercedes-Benz Actros» та «DAF CF».

Також заарештовано понад 1 мільйон гривень підлеглого та найближчого спільника полковника ДСНС, який допомагав йому красти пальне. Кошти передано в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Полковника відсторонено з посади. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Фігуранти справи підозрюються у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем, згідно з ч. 4 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

У Запоріжжі викрили інтернет-пропагандиста, який закликав підняти «прапор РФ на Хортиці»

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя