Надійність у кожній поїздці: оберіть акумулятори Bosch в інтернет-магазині VBavto

Акумулятор є одним із ключових елементів справної роботи вашого авто,адже від нього залежить запуск двигуна та генератора. Тож важливо слідкувати за його станом та вчасно проводити заміну, щоб уникнути неприємних наслідків. Далі- кілька порад, як правильно обирати акумулятори автомобільні.

Як правильно обирати акумулятор для авто

Багато автовласників просто замінюють модель яка вийшла з ладу на аналогічну, тільки нову. Цей принцип може бути прийнятним, але що робити, якщо такої моделі немає в наявності, або ціна не дозволяє її придбати. Ось кілька порад, які допоможуть вам визначитися з вибором.

Габарити і розмір корпусу

Усього існує 2 розміри: “Європа” та “Азія”. Перші мають висоту корпусу 175-190 мм, тоді як другі 225 мм. Відповідно, якщо ваше авто виготовлене “західними” автовиробниками — обирайте перший варіант, якщо ж азійськими — тоді другий.

Ємність

Один з найважливіших параметрів при виборі акумулятора. Найкращим варіантом стане обрати акумулятор ємністю, аналогічний попередній моделі. Для легкових авто середній показник заряду акумулятора 60 Ампер.

Пусковий струм

Визначається як напруга, що подається на стартер для запуску двигуна або холодної прокрутки. Для “західних” моделей цей показник знаходиться в районі 7.2-7.5 В.

Технологія і тип електроліту

Один із найважливіших параметрів, що безпосередньо впливає на якість і термін роботи акумулятора. Усього виділяють 3 типи акумуляторів:

  • свинцеві;
  • гелеві;
  • абсорбовані (AGM);

Перший тип виготовлений із свинцю та використовує водний електроліт, який необхідно час від часу поновлювати. Хоч це і найдавніший та найдешевший тип, на сьогодні він все рідше зустрічається в автомобілях через незручності в експлуатації.

Гелеві акумулятори мають густий гелевий електроліт, який запобігає витіканню. Зазвичай вони використовуються у мобільних будинках та мотоциклах, ніж в легкових авто. Серед переваг таких акумуляторів — нечутливість до вібрацій, низький саморозряд та збільшений термін зберігання. Серед недоліків — низька щільність енергії та найменший максимальний струм.

Абсорбовані акумулятори (або AGM) — містять в собі скловолокно, яке пов’язано з акумуляторною кислотою. Через наявність пластин, цей вид батарей є більш потужним та енергоємним і використовується у всіх сучасних автомобілях. Серед переваг такої моделі — висока енергоємність та циклічна стабільність. Серед недоліків — висока ціна та обмежений термін придатності.

Підсумок

Окрім всього вищезгаданого, звертайте увагу на те, яка марка акумулятору та хто його продавець. Чудовим рішенням стане придбати акумулятори автомобільні Bosch в інтернет-магазині VBavto. Ми вже понад 15 років працюємо на ринку України та є офіційним партнером Bosch. Крім того, в нашому онлайн-каталозі ви можете знайти й інші запчастини до авто, для цього достатньо ввести рік, марку, модель авто, тип кузова, об’єм двигуна та його модель, або ж скористатися пошуком за VIN-кодом.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя