На Запорізькому напрямку захисники «затрофеїли» ворожий «БМП»: як він виглядає | Новини Запоріжжя

Минулого тижня в ході наступальних дій на північний схід від Роботино нацгвардійцями було захоплено і успішно евакуйовано «БМП-3» збройних сил РФ. «Затрофеїли» бойову машину ворожої піхоти військові з 15-ї бригади «Кара-Даг» Національної гвардії України. Після ремонту техніка буде працювати проти колишніх власників.

Про це повідомляє кореспондент «ТСН» Андрій Цаплієнко.

Судячи з формулярів, захоплена українськими захисниками бронемашина зійшла з конвеєра у жовтні минулого року. Таку бойову машину російський оборнпром називає чи не вершиною сучасної бронетехніки та своєю відповіддю на американській бойовій машині «Бредлі».

«Найскладнішим було те, що коли її евакуювали, ворог обстрілював з поля артилерією, а також системами залпового вогню «Град». Цю машину витягав наш танчик, троси буксирування злетіли з танчика, і ця машина просто поїхала у мінне поле. Але все одно вийшло все дуже добре, і вже далі її евакуювали на безпечнішу відстань від «нуля», завантажили та привезли на ремонтну базу», – розповів військовослужбовець 15-ї бригади Національної гвардії України «Кара-Даг» «Олександр».

Механік-водій у стислий термін відремонтує «БМП-3» і вона працювала проти колишніх власників. За словами «Олександра», дана машина має гарне озброєння. Попереду має три кулемети.

«Кулемети використовує механік-водій, у нього стоять електроспуски на самому кермі керування самою машиною, тобто він може направити машину у бік супротивника і просто відкрити вогонь зі свого місця», – пояснив військовослужбовець Національної гвардії.

Крім трьох кулеметів на машині є ще дві гармати: одна тридцятиміліметрова, інша — калібр 100 міліметрів. Щоб навісити на бронемашину весь арсенал, російські конструктори змінили традиційне компонування «БМП» – поставили двигун у кормову частину, як на танках.

Після детального огляду трофейної машини українські бійці відзначають – розрекламовані супервластивості «БМП» є лише гарною казкою для покупців на східних ринках озброєння. Щоб техніка не втратила мобільність із важким арсеналом, машину вкрили тонкою бронею з алюмінію. Легкий і в’язкий метал добре тримає лише «стрількотню». Більш серйозна зброя не залишає екіпажу шансів. Щоб екіпаж міг вижити на нове російське «БМП», поставили багатоканальний тепловізійний комплекс управління вогнем «Содема».

За словами журналіста Андрія Цаплієнка, поруч із новітньою оптичною системою – старий мотлох, який начебто зняли з музейної техніки. І це, здається, головний секрет російських військових технологій.

За допомогою дронів захисники знищують ворожу живу силу, техніку та склади на Запорізькому напрямку, — ФОТО, ВІДЕО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя