На Запоріжжі взяли в полон зрадника, який воював на боці ворога: його судитимуть | Новини Запоріжжя

У червні 2023 року мешканець анексованого Криму уклав контракт на проходження військової служби у Збройних силах РФ і вступив до 1 мотострілецького батальйону 810 окремої гвардійської ордена Жукова бригади морської піхоти військово-морського флоту Російської Федерації. Під час бойового зіткнення у районі Роботине він потрапив у полон.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

У тимчасово окупованому Криму новобранцю видали військове спорядження та зброю. Він пройшов тижневу підготовку на одному з полігонів у півострова, після чого його відправили на Запорізький напрямок для військової служби у складі окупаційних військ.

Як стрілець він брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України, на території Василівського та Пологівського району.

Наприкінці липня російських загарбників направили стримувати наступ українських військових. У районі Роботине вони потрапили до засідки. Групу було знищено, а зрадника взято в полон.

Слідчі Служби безпеки України повідомили зраднику про підозру за ч. 2 ст. 111 «Державна зрада вчинена в умовах воєнного стану» Кримінального кодексу України. Судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Здавала російським спецслужбам українських військових та проукраїнськи налаштованих колег: у Запоріжжі судитимуть суддю-колаборантку.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя