На Запоріжжі десятки шкіл відправлять «на простій»: з чим це пов’язано | Новини Запоріжжя

З 1 вересня усі школи Запорізької області працюватимуть у дистанційному форматі. Змішаної форми навчання, про яку раніше говорили представники обласної влади, не буде з міркувань безпеки.

Про це під час пресконференції повідомив Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації.

Начальник ОВА зазначив, що у Запоріжжі та районі є школи з найпростішими укриттями, в яких можна було б запровадити змішану форму навчання, але ситуація в регіоні не дозволяє запровадити змішану форму навчання.

«Було ухвалено рішення про дистанційне навчання, саме через безпекову ситуацію. Якщо безпекова ситуація буде змінюватися, будемо переглядати. Тобто це процес постійний й живий. Навіть ті школи які мають укриття … Є такі види озброєння, при яких 40-42 секунди ракета летить до нас. На жаль, за цей час діточки просто не в змозі перебігти до укриттів. Тому поки так», — зазначив Юрій Малашко.

Як повідомила директор департаменту освіти та науки Запорізької обласної військової адміністрації Людмила Бухаріна у Запорізькій області функціонуватимуть 424 школи, але реально працюватимуть 380 із них. Решта 44 освітніх закладів буде відправлена «на простій».

«З точки зору економічного ми не можемо відкрити школи де буде 30-20 учнів», — зазначила Людмила Бухаріна.

Батькам запропонували перевести дітей до шкіл, які перебувають на тій же території та з більшою кількістю учнів. В обласному департаменті освіти та науки уточнили, що «на простій», переважно, підуть школи, які зараз перебувають в окупації. При цьому вчителів обіцяють забезпечити зарплатою.

Усі 120 шкіл у Запоріжжі та 67 шкіл у Запорізькому районі працюватимуть.

Освіта під час війни. Як у прифронтовому Запоріжжі відновлюють укриття у школах і дитсадках, щоб частково відновити очне навчання, – ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя