На вихідних окупанти обстріляли Запоріжжя та вдарили по Гуляйполю: є загиблі та поранені, — ФОТО | Новини Запоріжжя

6 та 7 квітня правоохоронці зафіксували 840 ударів по території Запорізької області. Окупанти поцілили по інфраструктурі Запоріжжя, обстріляли Гуляйполе та інші міста й села Пологівського району. Загинуло троє людей, ще четверо отримали поранення.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Внаслідок завданих ударів в Запоріжжі зруйновані об’єкти промислової інфраструктури, вибуховою хвилею та уламками пошкоджені довколишні будівлі. Під час влучання ворожого дрону поранено 54-річного запоріжця.

У результаті обстрілу Гуляйполя «градами» загинуло троє людей, ще троє місцевих жителів отримали поранення. Поліцейські надали постраждалим невідкладну домедичну допомогу та супроводили до найближчої лікарні.

Впродовж двох діб окупанти били з авіації по Малинівці, Роботиному та Малій Токмачці, здійснили 224 удари дронами, 584 — з РСЗВ, танків, мінометів, артилерії по інших містах і селах Пологівщини, вдарили ракетами та безпілотниками по Запоріжжю.

У прифронтових населених пунктах пошкоджені оселі мирного населення, господарські будівлі, приватний автотранспорт.

Слідчі поліції та СБУ зібрали докази воєнних злочинів, відкрили кримінальні провадження. Правова кваліфікація — ч.ч. 1, 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Зеленський у зверненні згадав поранених у Запоріжжі журналістів та подякував запорізьким рятувальникам, поліцейським і лікарям, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя