На Мелітопольському напрямку захисники взяли в полон окупантів | Новини Запоріжжя

Минулого тижня військові російської армії намагалися відновити втрачені позиції на Мелітопольському напрямку. Українські захисники не лише відбили ворожу атаку, а й взяли в полон чотирьох військових РФ.

Про це повідомив полковник Микола Уршалович, заступник директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України.

Бійці бригади оперативного призначення «Спартан» взяли в полон 4 російських військових на Мелітопольському напрямку. Троє загарбників зі 136 окремої мотострілецької бригади та ще один – з 1430 полку територіальних військ РФ, про це свідчать вилучені документи.

Під час допиту полонені відповідали завченими пропагандистськими фразами, про «нацистів» та «ісконно рускіє землі». Також розповіли що морально-психологічний стан особового складу їх підрозділів дуже низький, рівень підготовки до бойових дій незадовільний.

«Один з полонених розповів, що вже відмовлявся від участі в бойових діях, після чого був відправлений «на яму». На фронт повернувся через страх тюремного ув’язнення. Як відомо, кримінальна відповідальність за відмову від участі у так званій «СВО» карається ув’язненням на термін від 8 до 15 років. Тепер всі полонені поповнили обмінний фонд», — зазначив полковник Микола Уршалович.

Російські військові вели штурмові дії біля населеного пункту Запорізької області: успіху не мали.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя